Kan jag byta eller returnera min beställning?

 • Det är viktigt för oss att du är nöjd med din beställning, men eftersom du får din förmånscykel genom din arbetsgivare, som i sin tur tecknar ett kreditavtal, finns det begränsningar i hur vi kan erbjuda byten. Om du är osäker på t ex modell eller storlek så rekommenderar vi alltid att du frågar vår kundtjänst innan du lägger din beställning.

  Om returer och byten

  Bikelease erhåller ingen returrätt på förmånscyklar och endast bytesrätt. Från det att du mottagit din order har du fem dagar på dig att anmäla fel eller brist i leveransen. Kontakta vår kundtjänst för vidare hantering. När kreditavtalet är fastslaget kan vi inte ändra medarbetarens bruttolöneavdrag. Du kommer i detta fall fortfarande betala för en returnerad produkt. 

  Vid godkänt byte skall cykeln eller tillbehöret skickas tillbaka oanvänd, väl emballerad i originalförpackning. Du har rätt att undersöka varan, men inte mer än nödvändigt för att se vad den har för egenskaper och funktion. Samtliga etiketter och eventuella manualer ska sitta kvar samt skickas med.

  Vid återsändning av cyklar till vårt lager tar Bikelease ut en fraktavgift på 990 kr. Avgiften läggs på ditt löneavdrag för den nya cykeln.

  Om reklamation och garantiärenden av defekta varor

  Om en produkt uppfattas som defekt eller avviker från beskrivningen, var god kontakta kundtjänsten inom skälig tid, senast inom två månader. Var beredd att uppvisa orderbekräftelse, ramnummer, bilder och gärna film på cykeln/produkten och defekten, samt med en tydlig beskrivning till vad ärendet gäller. Detta underlag används som bedömning för hur man ska gå vidare med ärendet. 

  Vid reklamation förbehåller vi oss rätten att i första hand laga produkten, med två reparationsförsök på att ordna till felet. För att få ersättning utbetalad måste den ses över hos en auktoriserad verkstad för tillverkaren av produkten. För misstanke om ursprungsfel som till exempel fabrikationsfel så undersöker vi om det täcks av garantin. För att kunna nyttja garantin på en vara, måste vi få ett godkänt utlåtande av tillverkaren. Med positivt besked kan vi reklamera produkten mot byte av en ny, ge prisavdrag eller häva köpet.

  Lagen om distansavtal

  Notera att lagen om distansavtal, ibland kallad distansköpslagen, inte gäller för beställningar av förmånscykel och tillbehör av Bikelease. Vi säljer vår tjänst till arbetsgivare och juridiskt sett kan lagen inte tillämpas mellan företag.

 • Fick du svar på din fråga?