Vad händer efter vid förmånens avslut?

• Löneförmånen sker under en begränsad period, vanligen 36 månader. Vid periodens slut upphör löneavdraget och förmånstagaren har välja mellan att:

1. köpa loss cykeln för marknadsvärde
    2. lämna tillbaka cykeln till Bikelease
    3. ta ut en ny förmånscykel

Enligt Skatteverket får du köpa loss cykeln för gällande marknadsvärde. Bikelease gör därför en värdering vid tillfället och du faktureras privat för utköpspriset.

Om cykeln återlämnas skall den vara i gott och funktionerande skick med normalt slitage och då värderas den vanligen till 20% av köpesumman. Detta är i linje med hur försäkringsbolag värderar cyklar. Skador utöver detta, och saknad utrustning debiteras medarbetaren.

Vid periodens slut är det naturligt hitta exempelvis lackskador på cykeln. Så länge ramen och väsentliga delar är intakta anses det i allmänhet vara normalt slitage. Alla cykelns funktioner som växlar och bromsar måste dock vara i fullgott skick. Därför ingår alltid årlig service av dessa delar med en förmånscykel från i Bikelease.

Personlig utrustning som hjälm och kläder skall inte lämnas tillbaka.

Efter hyresperioden ansvarar förmånstagaren för återlämnandet av cykeln. Återlämning sker till Bikelease kontor (Stockholm) om ej annat är överenskommet mellan förmånstagare och Bikelease. Förmånstagaren ombesörjer och bekostar transport vid återlämnande.